tirsdag 21. juni 2011

Hamnaholmen

Vesterøy
Joachim styrer
I dag var vi på en fantastisk båtsafari i området rundt Høvring i Tysvær. Litt på impuls, dro vi ut, med kjeks og brus i sekken, og freste avgårde inn mot Høvring. Etter å ha cruiset slalom melom bratte holmer, fant vi havn der vi sluttet sesongen i fjor, på Vesterøy.




Etter et kort opphold, var Joachim klar for å erobre nye områder, og vi tok kurs mot Havnaholmen, der jeg å det lå en cache. Har gått forbi her før, og inn til Mjåsund, men aldri ankret opp.

Men i dag ankret vi altså opp her, og det var en ny åpenbaring i den vakre skjærgården her. Det er tydeligvis et populært friluftsområde, for her var det mye bryggeplass, og også pent bygget om med skjellsand-strender, grillplasser og grindahus.

Hamnaholmen
Vi gikkk inn til stranda, der kveldssola skinte, og hvor jeg gikk på skattejakt, mens Joachim gikk på skjelljakt. Vi koste oss her hele ettermiddagen, før vi dro hjem i høvelig tid, og med truende skyer i vest. Hjem kom vi tørrskodd likevel, og turen inspirerte til et mer aktivt båtliv enn jeg har hatt i høst.