onsdag 15. august 2012

Fiskekaker


Det var deilig å komme seg til sjøs etter mye fjelling i august. En vakker sommerdag var det i dag, og vi solte oss og grillet i hagen. Men så var det nok. Nå måtte vi få litt sjøluft, så utpå kveldingen dro vi ut i den nye (go)båten for å fiske. Planen var å lage fiskekaker, så et minste kvotum var målet. Med fiskestang er det ikke så mye håp om annet enn lyr og makrell, men vi dro likevel ut på dypere vann i Karmsundet utenfor Nordstokke, og lot sluken synke så langt at vi ikke kjente annet enn snøret.


Dagens rareste
Særlig fangst ble det ikke, annet enn noen fine solnedgangsbilder. Men så ble det skygge, og vi dro over på andre siden. Der la vi oss over grunt vann, mellom holmene, og dro opp både makrell, lyr og en rar rød pinglefisk med tigermønster. Etter å ha regnet litt på grammene og solnedgang, dro vi hjem i skumringstimen..

Dagens største



Neste dag gjorde vi klart for å lage fiskekaker. Her skulle det bare litt mel, krydder og fløte til, for å lage fiskekakene.  Problemet var at jeg ikke har skikkelig foodprocessor, så vi prøvde både blender og håndmakt. Resultatet ble likevel bra, og et godt sunt hjemmefisket måltid ble slukt på under kvarteret..