søndag 31. juli 2011

Vibrandsøy

Vibrandsøy
Rett utenfor sentrum av Haugesund, ligger friluftsområdet Vibrandsøy. Øya er ikke tilgjengelig for folk uten båt, men i sommer ble det satt opp skyssbåt dit på lørdager.

Joachim var klar for et skikkelig speedcruise til "broa" (Karmsundbrua). Vi bunkret opp i vå hjemmemarina, og satte kursen nordover Karmsundet. Vi måtte stille oss i kø ved Bukkøy, da et supplyskip stengte store deler av passasjen, men snek oss forbi ved Karmsundbroa, og freste avgårde mot Vibrandsøy.

Så la vi ut mot havet, og så langt nord som gobåten aldri har vært; Sørhaugøy fyr. Her er det åpent hav til  Shetland, og det orket vi ikke i kveld.

Sørhaugøy fyr
Opp mot nord så vi også Tømmerhammar, som jeg skrøt av å ha besteget en vinterkveld, men Joachim lot seg ikke imponere...

Tømmerhammar i sikte
Dermed snudde vi etter en sjokoladebit, og satte farten opp, på vei hjem igjen. Vi gikk inn i den nordre vika av Bukkøy, og så vikinghusene rett oppi bakken, så prøvde vi ut toppfarten, og rett hjem til Østli Brygge igjen. En fin kveldstur på nesten flatt hav, hadde det ikke vært for tidevannsbølger og supplybåter.


Teknisk: Merker at jeg ikke får båten opp i mer enn 38 knop i år, og har en mistanke om at bunnen må slipes ned til vinteren, og impregneres på nytt. Evt bytte den inn. Motoren er strålende i sin egen polerte glans..